Az ókori görögök nevéhez fűződik a mai is alkalmazott, Európában leginkább elterjedt, klasszikusnak számító fizioterápiás eljárások eredete.
Hippokratész idejében is kezelték az ízületi problémákat a nap melegével, a sorvadt izmokat elektromos rájákkal, alkalmazták a leöntéseket, lemosásokat, borogatásokat és még számos olyan eljárást, melyet napjainkban, akár házi praktikáink között is megtalálunk.
Természetesen a hindu kultúrában, a kínai és japán orvoslásban, az egyiptomi ősi szokások között is megtalálható a masszázs és egyéb egészség megőrző és helyreállító eljárások sokasága.

Nagyot ugorva az időben, a hazánkban is oly népszerű fürdők kultúráját a kereszténység térhódítás jelentősen háttérbe szorította.

Magyarország, fogalmazhatunk sarkalatosan, gyógyvíz nagyhatalomként napjainkban kezdi megízlelni és igazán a mindennapok részeként ismét bevezetni a fürdők, és ezzel együtt a masszázs alkalmazását is.
Napjaink legnépszerűbb masszázstechnikáját Henrik Ling svéd vívómester és Metzger holland orvos gyűjtötték össze és foglalták rendszerbe. Innen ered a méltón közkedvelt technika elnevezése: svédmasszázs.

Ősi kultúra és tudás, amit mi képviselünk. Kezeljük és gyógyítjuk testet és így gyógyul a lélek is…

Ez az oldal sütiket (cookie) használ a helyes működéshez. Az oldal használatával elfogadja ezeket. Több információ | Bezárás